Muziekrechten - BCM Music Systems
Muziekrechten
MUZIEKRECHTEN
MUZIEKRECHTEN
MUZIEKRECHTEN
Weet hoe je het juist geregeld hebt

Home  |  Support  |  Muziekrechten

Met de vele verschillende muziekdiensten en termen kan het soms onoverzichtelijk zijn hoe je de rechten regelt. Toch wil je alles netjes op orde hebben. Daarom vind je hieronder een korte uitleg.

Wanneer mag ik welke muziek draaien?

Gebruik je muziek in een zakelijk omgeving? Dan moet je dit anders regelen dan wanneer je de muziek gebruikt in een privé setting.

Muziekdiensten voor zakelijk gebruik

Wil je muziek in commerciële en publieke ruimten gebruiken? Dan moet je hier een vergoeding voor afdragen. Zakelijke muziekstreamingdiensten, zoals BCM Music Systems, sluiten een overeenkomst af met de muziekindustrie, zodat jij legaal muziek kunt draaien in je zaak.

Muziekdiensten voor consumenten

Streamingdiensten als Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play Music en YouTube Music zijn enkel bedoeld voor het privé beluisteren van muziek. Zodra je deze diensten in een zakelijke omgeving wilt gebruiken, zoals commerciële en publieke ruimten, kan dit tot sancties leiden.

Betalen

Wie betaalt welke muziekrechten?

Muziekrechten worden verdeeld in twee zaken, namelijk het daadwerkelijk mogen afspelen van muziek in commerciële en publieke ruimten, en daarnaast de grootte van de ruimte waar je de muziek wilt draaien.

Wat betaalt BCM aan muziekrechten?

BCM Music Systems betaalt de muziekrechten waarmee onze klanten in commerciële en publieke ruimten muziek kunnen afspelen. Dit doen we door overeenkomsten te sluiten met muziekorganisaties. Wij betalen hen, zodat onze klanten muziek zakelijk en 100% legaal kunnen afspelen in hun bedrijf. Daarnaast krijgen de muziekmakers een vergoeding waar ze recht op hebben.

Wat moet ik zelf nog betalen?

Zelf moet je ook nog een vergoeding betalen aan de muziekmakers. Deze vergoeding betaal je aan de hand van de vierkante meters waarin je de muziek ten gehore brengt. Deze vergoedingen vraag je zelf aan binnen de rechten organisatie van het land waar je gevestigd bent en moeten worden betaald om gebruik te kunnen maken van commerciële muziek. In Nederland is dat Buma-Stemra.

Wij denken met je mee

De kosten van de muziekrechten hangen af van het aantal vierkante meters waar je de muziek wilt afspelen. Om de juiste muziek in de juiste ruimtes af te spelen en mogelijk de kosten te verlagen, biedt BCM Music Systems ook rechtenvrije muziek aan.

Rechtenvrije muziek gebruik je vooral om een gedeelte van het bedrijf van muziek te voorzien zonder dat je hier rechten over betaald. De aangeboden muziek en artiesten zijn vaak onbekend. Dit soort muziek wordt vooral gebruikt in ontspanningsruimten. Voor de ruimtes waar muziek de sfeer mede bepaalt, biedt BCM Music Systems de bekende commerciële muziek. Daarover betaal je dan per vierkante meter muziekrechten.

BCM Music Systems is een 100% legale muziekdienst voor zakelijke gebruik

Maak hier je afspraak met de BCM adviseur

Laat je meenemen in de muzikale wereld van BCM Music Systems en maak een afspraak met onze adviseur.

loader